Direktøren tager egen medicin

Anders Banke, der er direktør for SEF, er netop blevet kunde nummer 463 i Nærvarme Danmark, der er et datterselskab i SEF koncernen. Nærvarme Danmark, der har base i Svendborg, leverer opvarmning til boliger gennem varmepumper til hele Danmark.

Nu skal Anders Bankes gasfyr udskiftes med en luft til vand varmepumpe på abonnement. Udskiftningen er tilskyndet af to forskellige tilskudsordninger fra Energistyrelsen, der blev åbnet den 7. april. Der er mulighed for at søge tilskud, der gør det gratis at blive koblet af gasnettet og dermed giver mulighed for at spare 8.000 kr. – så længe der er penge i puljen. Klimaaftalens erklærede mål er, at oliefyr og gasfyr skal udfases og erstattes med mere klimavenlige opvarmningsformer som varmepumper og fjernvarme. De nye tilskud skal være med til at fremme denne udskiftning til blandt andet luft til vand varmepumper.

Tusindvis af danskere har været ved tasterne den 7. april – herunder Anders Banke, der udtaler: ”Jeg har som mange af vores kunder ventet på dette tilskud. Afkobling af gasnettet er en ekstra omkostning på omkring 8.000 kr., der skal oveni investeringen i varmepumpen, og som kun gasfyrsejere pålægges. Det er godt, at der kan fås tilskud for afkoblingsudgiften er ikke fremmende for klimaaftalens målsætninger.”

Der er run på ansøgningerne. Faktisk var der så mange, der søgte om tilskud, at Energistyrelsen var nødt til at lukke puljen efter bare 13 timer. Det skyldes ganske enkelt, at der på dette tidspunkt var indkommet ansøgninger for 250 mio. kr., hvilket er det beløb, der var afsat.

Hele året er der dog altid mulighed for at vælge ”håndværkerfradraget”, der kan give op til omkring 25.000 kr. i fradrag på en komplet luft til vand varmepumpe uanset om man køber eller abonnerer på løsningen. Derudover er der altid en stor rabat at hente på husstandens elforbrug på omkring 1,1 kr. pr. kWh over 4.000 kWh/år, når man installerer en varmepumpe. Glipper et tilskud fra Energistyrelsen, er der altså mulighed for at opnå tilskud gennem håndværkerfradraget og dermed komme billigere til en ny varmekilde til boligen.

Nærvarme Danmark, der blev lanceret i begyndelse af 2019, støtter op bag SEFs vision om at fremme den grønne omstilling og skabe fokus på FNs klimamål. Virksomheden har i dag 22 ansatte på Fyn og kunder i hele Danmark. Der er virkelig noget at komme efter. Et oliefyr udleder ca. fire gange så meget CO2 som en varmepumpe og et gasfyr udleder næsten tre gange så meget. ”Nærvarme Danmark og vores kunder sparer klimaet for omkring 1,3 mio. kg. CO2 årligt med det nuværende antal kunder. Det er noget, der batter, men ambitionerne er meget højere.”, siger Helle Damm-Henrichsen, der er chef for Nærvarme Danmark.

Klimavenlig opvarmning - Nærvarme Danmark
Anders Banke direktør for SEF og Helle Damm-Henrichsen underskriver kundeaftalen.

Vind 7.500 kr. ved at fortælle andre om Nærvarme Danmark

Flere og flere fortæller, at de fik os anbefalet. 1.000 tak! Det er vi rigtig glade for.

Det vil vi fremover belønne med et lod i lodtrækningen om 7.500 kr., som svarer til vores lave opstartspris.

 

Læs mere og deltag her.