Lån til varmepumpe / finansiering af varmepumpe

gr 119
luft til vand varmepumpe på abonnement

Læs mere om varmepumpelån, finansiering af varmepumpe eller vælg en anden vej.

luft til vand varmepumpe på abonnement

Skal jeg låne penge til varmepumpen?

Finansieringsformer

Der er flere veje til at blive ejer af en varmepumpe – du kan købe kontant, låne penge til en varmepumpe, vælge forskellige former for finansiering af varmepumpe eller vælge en abonnementsløsning. Du kan se prisen hurtigt her på et abonnement og købsløsning på vores varmepumpeberegner. Det er ikke givet, at den bedste løsning er at købe kontant, da du skal se på det komplette billede og over tid.

Først og fremmest – eje eller leje via abonnement

Hvis du ejer en varmepumpe og en komplet installation, så står du efter et par år med alle omkostningerne til vedligeholdelse, reparationer m.m. Set over varmepumpens levetid på 10-15 år er det måske en omkostning på 2.500 kr. i gennemsnit pr. år. Du skal også selv stå for det obligatoriske årlige serviceeftersyn, hvilket beløber sig til 1.500 kr. – 2.500 kr. pr. år. Skal varmepumpen eller varmtvandsbeholderen eller andre installationsdele udskiftes på grund af, at de er udtjente, så hænger du selv på regningen. Derudover skal du ligge omkring 600-700 kr. om måneden til side til en ny varmepumpe og installation om ca. 15 år. Har du fået finansieret varmepumpen og installationen, så skal der betale etablerings- og renteomkostninger også.

Vælger du en abonnementsløsning, så slipper du for alt arbejdet, det årlige serviceeftersyn er inkluderet, alle reparationer og der sættes ny varmepumpe, varmtvandsbeholder m.m. op, når det er udtjent, så du behøver ikke spare op til nyt. Dit anlæg bliver overvåget, så du er sikret effekt (billigere) drift af varmepumpen og hurtig genetablering ved stop eller behov for reparation. Du ringer bare.

Varmepumpelån vs kontant

Lån til en varmepumpe vs kontant

Det er klart, at hvis du kan købe kontant, så sparer du en masse låneomkostninger. Måske har du adgang til et billigere lån end et forbrugslån, så det betyder mindre for dig, men det skal med i regnestykket. Uanset om du låner eller køber kontant, så har du forventeligt ovenstående omkostninger til reparationer, serviceeftersyn og opsparing.

Hos Nærvarme Danmark kan du dog tilkøbe en serviceordning, der giver dig udvidet garanti de første 5 år, så du er godt stillet de første år. Det koster ca. 299,- kr. pr. måned.

Finansiering af varmepumpe / lån til varmepumpe / abonnement på varmepumpe

Skriv det komplette regnestykke op jævnfør dine faktiske samlede låneomkostninger inkl. etableringsomkostninger m.m. Finansiering af luft til vand varmepumpe kan sagtens være det rigtige for dig, men husk også at medregne forventede omkostninger til det årlige lovpligtige serviceftersyn, forventede reparationer i gennemsnit, 600-700 kr. pr måned til opsparing til ny varmepumpe og installation og så står du selv for at arrangere serviceeftersyn, eventuel servicepakke og reparationer. Det samme gør du for regnestykket på en varmepumpe på abonnement – her er alle disse ting inkluderet i abonnementet, og med driftsovervågning tilsikres korte nedetider og effektiv drift, der betyder at varmepumpen kører mere effekt.

Se prisen med det samme på varmepumpen her

Prøv online varmepumpe prisberegner

Du kan nemt se prisen på et abonnement eller et køb via Nærvarme Danmark her: varmepumpe beregner. Vælger du købsløsningen kan du som nævnt vælge serviceordningen for 299 kr. pr. måned, så du er bedre stillet de første 5 år.

Uanset om det er lån til varmepumpe eller lån til jordvarme du overvejer eller andre opvarmningsformer, så sammenlign finansieringsmulighederne med vores abonnementsløsning. Finansiering af jordvarme skal måske også holdes op mod en luft til vand varmepumpe, da de moderne luft til vand varmepumper i dag er stort set lige så effektive som jordvarme, men ikke kræver en nær så dyr installation og er nem at udskifte og servicere.

Start med varmepumpepris-beregneren og kontakt os, hvis du har spørgsmål eller ønsker at købe eller få en varmepumpe på abonnement.