Luft til vand varmepumpe

Overvejer du at få installeret en luft til vand varmepumpe og dermed få en mere miljøvenlig og økonomisk forsvarlig varmeløsning til din bolig? 

For kun 7.500 kr. i opstart kan du få en af markedets bedste luft til vand varmepumper på abonnement inkl. installation, drift og service.

Er du usikker på, hvorvidt en luft til vand varmepumpe er det rette for dig? Så book en tid hos Nærvarme Danmark til en indledende snak, og få et uforpligtende og gratis tilbud på et varmepumpe abonnement tilsendt. 

Kundebesøg - Det skal der ske - Nærvarme Danmark

Når du har modtaget det foreløbige tilbud på en luft til vand varmepumpe, og synes det lyder interessant, så gennemgår vi boligen (ofte nemt online sammen med dig), tager billeder, aftaler placering og derefter får du det endelige tilbud til underskrift.

Se din pris på en luft til vand varmepumpe på vores varmepumpe beregner her og få tilbuddet tilsendt.

 

Hvad er en luft til vand varmepumpe, og hvordan virker den?

En luft til vand varmepumpe fungerer ved, at det er en pumpe, der genbruger varmen i udeluften til at opvarme boligen og brugsvandet. Det er dermed både en mere miljøvenlig og prisbesparende løsning i modsætning til eksempelvis oliefyr, fjernvarme og naturgas.

Men hvordan virker en luft til vand varmepumpe?

Den fungerer ved, at den omdanner varmeenergien i udeluften til rumvarme og til varmt brugsvand. Varmepumpen bliver forbundet til centralvarmesystemet i boligen, som forsyner radiatorer med varme samt hanerne med varmt vand via varmtvandsbeholderen.

En luft til vand varmepumpe vil bestå af minimum én udedel, som optager luftens energi og fører den ind til varmepumpen i boligen. Udedelen består af et anlæg med en ventilator, som bliver placeret i nærheden af din bolig. Denne ventilator trækker udeluften forbi en varmeveksler, og her overføres varmen i luften til et kølemiddel.

Ved hjælp af en kompressor i varmepumpen hæves trykket og derved også temperaturen i kølemidlet. Denne proces kan principielt sammenlignes med den, der foregår i et køleskab. Det opvarmede kølemiddel bliver via isolerede rør ledt ind til indedelen af varmepumpen, hvor kølemidlet opvarmer vandet. Afkølet løber tilbage til varmepumpen, hvor det opvarmes på ny.

Varmepumpen kan levere tilstrækkelig varme året rundt, selv når der er frostgrader.

Hvad koster en luft til vand varmepumpe?

Hos Nærvarme Danmark kører vi et tilbud, hvor prisen på en vand varmepumpe kun koster 7.500 kr. i opstart. Herefter betaler du blot et fast abonnement for installationen. På den måde slipper du for den helt store investering på op mod 130.000 kr., som en luft til vand varmepumpe koster mange andre steder.

Prisen på et abonnement hos Nærvarme Danmark vil typisk koste omkring 1.100-1.200 kr. og ved køb på ca. 110.000-120.000 kr.

Du kan eventuelt benytte vores prisberegner for at se, hvor du ca. vil ligge prismæssigt. Her kan du også se, hvor meget mindre CO2 du kommer til at udlede.

Start med at booke et uforpligtende og gratis tilbud for at få en mere konkret pris for netop din bolig. Hvis tilbuddet på en varmepumpe lyder interessant, så kigger vi forbi og gennemgår boligen, tager billeder, aftaler placering og derefter får du det endelige tilbud til underskrift.

Inkluderet i vores tilbud

Vores tilbud inkluderer en af markedets bedste luft til vand varmepumper fra Panasonic. Den er dimensioneret perfekt til din bolig, så du ikke ender med en unødig stor varmepumpe. Tilbuddet inkluderer også en ny varmtvandsbeholder, buffertank, cirkulationspumpe m.m.

Prisen inkluderer også hele installationen, der varetages af lokale, højtkvalificerede VVS- og EL-installatører. Hertil vil vi også pille dit gamle anlæg ned og kan også tilbyde bortskaffelse af dette hvis ønsket.

Vi står for servicering, reparationer og driftsovervågning. Så når din varmepumpe bliver slidt op eller skal udskiftes, så er det uden ekstra omkostninger. Dette gælder også for varmtvandsbeholderen og andre dele af installationen.

Du slipper altså med andre ord for investeringen, risikoen og koordineringen af alt VVS- og EL-arbejdet. Det klarer vi hos Nærvarme Danmark, hvor vi sikrer, at det udføres professionelt og hurtigt. Oftest tager det kun 1-2 dage at få installeret det hele og starte varmepumpen op.

Påfyldning af vand på dit eksisterende anlæg er ikke en del af abonnementet, men vi guider dig gerne og giver dig en vejledning med i pakken.

 

Nærvarme Danmark kort fortalt (se videoen)

 

Tilskud til varmepumper

Der findes også i visse tilfælde tilskudsordninger til varmepumper og udskiftning af dit oliefyr, naturgasfyr og træpillefyr.

Hos Nærvarme Danmark kan du tegne et abonnement på varmepumper med en prisvenlig opstart på 7.500 kroner. Med ét eller flere tilskud til varmepumper kan det blive endnu billigere.

Læs mere om puljer, tilskud og hvordan du kan spare på husstandens elforbrug med en varmepumpe her.

 

Vælg den rette størrelse til din luft til vand varmepumpe

Hvor stor skal en luft til vand varmepumpe være?

Når det kommer til varmepumper, findes der ikke én universel størrelse. Varmepumpens størrelse gøres op i kilowatt (kW), og vælger du eksempelvis en pumpe, som er for lille, vil den ikke kunne give lige så lave opvarmningsomkostninger, som en varmepumpe i den rigtige størrelse ville. En for lille pumpe vil nemlig kræve et stort forbrug af tilskudsenergi for at kunne opvarme hele boligen.

En for stor varmepumpe vil omvendt starte og stoppe ofte, hvilket skaber dårlig virkningsgrad i anlægget og samtidig slider på pumpen og forkorter dens levetid betydeligt.

I stedet skal du have en dimensioneret varmepumpe, så den passer til netop din bolig og overordnede forbrug. Den skal altså have en størrelse, hvor den hverken bruger for meget eller for lidt energi uanset udendørstemperaturen.

Hos Nærvarme Danmark hjælper vi dig med at finde den rette varmepumpe, som er dimensioneret til netop din bolig. Når installatørerne beregner den korrekte dimensionering til din bolig, kigger de ikke kun på husarealet, men også på isolering, antal af beboere samt varme- og brugsvandsbehov.

Hvor meget strøm bruger en luft til vand varmepumpe?

En varmepumpe skal have strøm for at kunne fungere, og mængden af strøm, den skal bruge, afhænger af, hvilken type pumpe du vælger.

Men hvor mange kWh bruger en luft til vand varmepumpe egentlig?

En luft til vand varmepumpe leverer typisk omtrent 3-4 kWh varme for hver kWh el, den forbruger. Det kan også gøres op som omkring 0,5 – 4,5 kWh pr. kvadratmeter i din bolig. Det er generelt et relativt lavt strømforbrug, i forhold til hvor mange kWh en vand varmepumpe bruger, hvilket gør varmepumpen til en økonomisk attraktiv tilføjelse til din bolig.

Du har også mulighed for at gøre varmepumpen endnu mere klimavenlig med strøm fra danske vindmøller. Det sker via moderselskabet SEF, der sikrer, at der bliver købt vindstrøm svarende til det forbrug af el, som netop din varmepumpe bruger via opkøb af oprindelsesbeviser.

Læs mere om muligheden for vindstrøm her.

Fordele ved at have en luft til vand varmepumpe

Der er mange fordele ved at vælge en luft til vand varmepumpe. Eksempelvis kan det både være en mere økonomisk attraktiv og miljømæssigt forsvarlig løsning.

Spar penge ved at have en luft til vand varmepumpe

Ved at vælge en varmepumpe på abonnement gennem Nærvarme Danmark slipper du først og fremmest for en stor investering på op mod 130.000 kr. og kan i stedet nøjes med at betale 7.500 kr. ved opstart.

Du opnår også en stor besparelse på alt, hvad din husstand bruger af el over 4000 kWh.

Faktisk sparer du ca. 0,95 kr. pr. kWh.

Får du eksempelvis en elbil, eller hvis du generelt bare har et højt elforbrug, så kan en varmepumpe spare dig for tusindvis af kroner år efter år.

Læs mere om, hvor meget du kan spare med luft til vand varmepumpe her.

En klimavenlig løsning

En anden fordel ved varmepumpen er, at den er langt mere miljøvenlig end eksempelvis et oliefyr, fjernvarme og naturgas. Du kan derfor læne dig tilbage med god samvittighed og nyde en grønnere fremtidssikret opvarmning af din bolig. Dit bidrag til den grønne omstilling og reduktion i CO2-udledning falder nemlig markant ved brug af en luft til vand varmepumpe.

Skifter du fx et oliefyr ud med en varmepumpe, så sænker du typisk din boligs CO2-udledning med ca. 4.000 kg. CO2 årligt (kilde: Energistyrelsen).

Set over varmepumpens forventede levetid på omtrent 15 år, så udleder en varmepumpe typisk omkring 60.000 kg. mindre CO2 end et oliefyr, og udleder kun omkring en tredjedel CO2 i forhold til et gasfyr.

En luft til vand varmepumpe kan også medføre til en forbedret boligvurdering. Vurderingen af din bolig bliver nemlig ofte højere af, at den er mere fremtidssikret, grønnere og idet den opnår bedre energimærkning. Det vil sige, at hvis din bolig en dag skal sælges, så kan det betyde en højere salgspris, kortere liggetid og færre afslag. Flere købere er slet ikke interesserede i at kigge på boliger, der opvarmer med fossile brændstoffer.

Flere fordele ved en luft til vand varmepumpe

Nogle andre fordele ved en luft til vand varmepumpe er blandt andet, at:

  • Den ikke kræver meget plads som fx et jordvarmeanlæg. Det er derfor et godt alternativ til dig, som ikke har en stor grund.
  • Den er meget lydsvag og arbejder med lave støjniveauer i alle dens driftstilstande. Dette betyder, at hverken du eller dine naboer vil blive generet af unødig støj, og du vil formentlig ikke engang bemærke, at den er der.
  • Det er en god totalløsning til din bolig, der både opvarmer din bolig og dit varme brugsvand. Det giver dermed en overskuelig varmeløsning i modsætning til eksempelvis en luft til luft varmepumpe.
  • Den er sikker i drift og har en lang levetid på omtrent 15 år. Det betyder derfor, at du vil tjene investeringsomkostningerne ind på relativt få år.
  • Den kræver ikke eftermontering eller separate områder. Varmepumpen er derfor ideel til modernisering af eksisterende varmeinstallationer eller til ejendomme, hvor det er svært at få adgang til jorden.
  • Du sparer tid ved at slippe for at holde fyret i gang, bestille træpiller, påfylde piller, bestille olie, kløve brænde m.m.
  •  

Smart og nem app til varmepumpen

Med en varmepumpe fra Nærvarme Danmark kan du selv justere varmen op og ned – fx på den nemme app, du får adgang til. Så kan du eksempelvis sørge for, at der er varme i boligen, hvis du er på vej hjem fra ferie. Du modtager en vejledning sammen med appen.

Vælg design til din varmepumpe

Som en del af dit abonnement kan du nu få din varmepumpe folieret, så den passer til netop dig og din boligstil. Du kan eksempelvis vælge at få varmepumpen folieret, så den ligner en brændestak eller en hæk eller den kan have en smart farve. Du behøver derfor ikke at gå på kompromis med din boligstil, når du får en luft/vand varmepumpe.

 
Fast design - Brændestak - Varmepumpeskjuler - Nærvarme Danmark

 

En sjov og energieffektiv varmepumpeskjuler uden effekttab. Pift din varmepumpe luft til vand op.

Nærvarme Danmark har luft til vand varmepumpe abonnenter i hele Danmark

Med vores løsning har vi gjort varmepumper nemt tilgængeligt for alle overalt i Danmark. Der er dog et krav om, at man må ikke er registreret i RKI / Debitorregistret.

 
Lease varmepumpen
Du kan også få en luft til vand varmepumpe på abonnement. Nærvarme Danmark er landsdækkende med tilfredse kunder i hele Danmark.

Om Nærvarme Danmark

Nærvarme Danmark tager hver dag initiativ til en banebrydende indsats for klimaet og gør alt andet end at lade det blive ved snakken.

For os er det vigtigt at gøre det så nemt for dig som muligt. Vi stræber efter at give den bedste og mest ubekymrede løsning for både dig, lokalområdet og for klimaet.

Vi forsøger altid at bruge energi rationelt for dermed at gøre vores for at forhindre klimaforandringer. Vi står på en stærk klippe fra energiselskabet SEF A/S, som giver os mulighed for altid at udvikle, tænke nyt og være de modige.

Vi går gerne den ekstra mil for at gøre noget, der ligger ud over det, vi skal. Fordi vi ikke kan lade være. Fordi nærvarme betyder noget for os. Fordi klimaet betyder noget for alle. Nærvarme Danmark er netop dét: Nært og helt tæt på dit og klimaets behov.

Se varmepumpe pris på vores varmepumpe beregner her.