Ofte stillede spørgsmål

Er det fradrags-berettiget?

Ja, engangsbeløbet på 7.500 kr. er via ”Håndværkerfradraget” ...

Hvor meget støjer en varmepumpe?

Lydniveauet er typisk 47 dB, hvilket svarer til støj fra dæmpet tale ...

Benytter I lokale VVS og el-installatører?

Vi benytter oftest VVS- og elinstallatører fra din region og lokalt ...

Hvor lang tid tager en installation?

Alt VVS- og elarbejde tager oftest kun 1-2 dage. Rekorden er en halv dag ...

Er det kun tilbuddet, der er gratis?

Både tilbuddet og rådgiverens vurdering af boligen er gratis ...

Hvad når varmepumpen skal udskiftes?

Alt er inklusiv. Service, reparationer og opstilling af ny, hvis den er slidt op ...

Er der service i weekend og helligdage?

Ja, du benytter bare servicenummeret, så bliver fejlen udbedret hurtigt ...

Kan man selv justere varmen op og ned?

Ja, enten via den nemme app eller direkte på anlægget ...

Ja, selve oliefyret, naturgasfyret eller træpillefyret kan vi bortskaffe for dig. Hvis din olietank er nedgravet, så suger vi tanken tom og lukker den af. Tanken forbliver nedgravet, men er lovpligtigt lukket af.

Ja, vi ejer varmepumpen, så vi sørger for, at du får el til den reducerede elafgift fra første kWh, som varmepumpen bruger, når du køber el direkte til varmepumpen via os. Havde du selv købt varmepumpen var det først ved et elforbrug over 4.000 kWh, at den lavere elafgift ville kunne opnås. Når vi udregner dit abonnements variable del til elforbrug er det den reducerede elafgift, vi anvender.

Ja, engangsbeløbet på 7.500 kr. er fradragsberettiget via ”Håndværkerfradraget”. Det skal du selv sørge for at fratrække på selvangivelsen. Du får en regning, som du skal bruge. Såfremt installationen er berettiget til energitilskud, så ligger det i sagens natur, at vi indhenter dette og indregner i dit abonnement, så det bliver lavere, såfremt der er tilskud til installationen. Ring til en af vores tekniske rådgivere, hvis du har specifikke spørgsmål om energitilskud eller fradrag.

Luft til vand varmepumper laver varme ved, at den omdanner luftens energi til varme. Der er en kompressor i udedelen, der omdanner den naturlige varme i luften til varme i huset. Det gælder både til varmt brugsvand og til varmt vand i husets gulvvarme og radiatorer.

Hvordan fungerer en varmepumpe? Sådan fungerer varmepumper.

Nærvarme Danmark monterer en af markedets mest støjsvage luft til vand varmepumper på markedet. Når vores lokale samarbejdspartnere, el-installatører og VVS-installatører monterer varmepumpen, så overholder de din kommunes regler for støj. Det svarer normalt 1-1 til Miljøstyrelsens vejledende støjgrænser. Den ”støj” der er fra en luft til vand varmepumpe kommer fra udedelen. Skal varmepumpen varme 150 liter i varmtvandsbeholderen op, så vil det kræve mere end ved almindelig drift, og så vil den støje mere end, hvis den blot kører normal drift.

Støjniveauet ligger typisk på 47 dB, hvilket svarer til støj fra ”dæmpet tale”. Til sammenligning ligger en typisk hårtørrer helt oppe på 80 dB og almindelig tale på 60 dB. Kunder oplever ofte at varmepumpen støjer væsentligt mindre end frygtet. Alligevel anbefaler vi altid, at man ikke placerer varmepumpen lige uden for soveværelsesvinduet.

Hvor meget støjer en luft til vand varmepumpe?

Når du får en varmepumpe på abonnement via Nærvarme Danmark, så er du i trygge hænder. Vi anvender lokale håndværkere, der sikrer, at du bliver glad for løsningen. Hvor meget varmepumpen ’støjer’ tages også med i installationsplanerne, og der er flere muligheder for at reducere støjen, hvis de vurderer, at det skal til. De opsætter fx ofte varmepumpe på betonfliser og på gummifødder, hvilket kan nedsætte dB betydeligt. Det er en af markedets mindst støjende modeller, der installeres.

Når I får installeret en luft til vand varmepumpe i stedet for fx et oliefyr, så forbedres energimærkningen typisk et par grader. CO2-udledningen fra varmekilden falder nemlig i det tilfælde i et typisk hus fra 5.600 kg. CO2 årligt til kun 1.700 kg. CO2. Det er en klimavenlig, fremtidssikret og nem opvarmningsform. Det kan forbedre salgsprisen og forkorte liggetiden. Det er også nemt for de nye ejere. De skal blot overtage ordningen uden opstartsbeløbet.


Når I beslutter jer for, at huset skal sælges, så informerer I ejendomsmægleren om ordningen og kontakter os. Vi bistår med at klæde ejendomsmægleren på og med at præsentere en køber for den attraktive ordning, som de bare kan køre videre på. Vi har ikke været ude for, at en køber ikke vil overtage ordningen endnu. Skulle det ske, så skal I betale de timer, det tager at pille anlægget ned. Det er måske omkring 3.000 kr. I skal blot vælge en autoriseret VVS’er. Såfremt der i opsætningen er indgået aftale om andre ting ud over en standardinstallation, så kan der være omkostninger til det, men det vil stå klart og tydeligt i din kontrakt.

Inden vi går i gang, aftaler vi med dig, hvor varmepumpen skal placeres mest hensigtsmæssigt på alle tænkelige parametre – også det æstetiske. Hvis du alligevel efterfølgende oplever, at varmepumpen skæmmer boligen, så kan det være, at fx en busk eller et læhegn i korrekt afstand, kan løfte løsningen æstetisk. En eventuel varmepumpeskjuler skal aftales med os, da det skal bygges efter specielle forskrifter, så det ikke nedsætter luft til vand varmepumpens effekt og levetid, og dermed abonnementsprisen.

Er det leasing af varmepumpe, finansiering af varmepumpe eller leje af varmepumpe? Hvad er et abonnement på en luft til vand varmepumpe egentlig hos Nærvarme Danmark?

Vores løsning er en løsning, hvor du betaler en lav opstartsomkostning på kun 7.500 kr., så du slipper for den store investering. Derefter betaler du et fast månedligt abonnement. Vi ejer varmepumpen og installationen. Det betyder, at alle omkostninger til det årlige lovpligtige serviceeftersyn varetages og planlægges af os. Det betyder også, at alle reparationer planlægges og betales af os.

Selv hvis varmepumpen går helt i stykker og skal udskiftes, så klarer vi det uden ekstra omkostninger for dig. Det er således et løbende abonnement, og kan på mange måder sammenlignes med en aftale om levering af fjernvarme. Får du el via abonnementet, så justerer vi en variabel del af prisen op og ned hvert år, såfremt udgiften er +-5% i forhold det forventede. Du får ikke en ekstra regning som ved fjernvarme, vi justerer blot prisen for næste år.

Vi benytter VVS- og elinstallatører fra din region og ofte helt lokalt. Det er der en klimafordel i, men vi gør det også, fordi du derved får en bedre service. Det betyder nemlig, at de kan rykke hurtigt ud og reparere, hvis der skulle opstå en fejl på varmepumpeanlægget. Vi indgår også samarbejde med lokale energiselskaber og varmeværker, som ønsker at være en del af den grønne omstilling. Derudover søger vi samarbejde lokalt med kommuner og institutioner, der fx ligger uden for fjernvarmetilslutningen.
Ja, du betaler kun 7.500 kr. i opstart. Bemærk, at prisen for større erhvervs- eller kommuneløsninger, kan være højere.

Måske beder vi dig også om at lægge et par fliser, så varmepumpen står plant, men så er du også kørende med grøn varme på abonnement til en fast lav pris.

Vi sørger for alt koordinering, med lokale VVS- og el-installatører, indkøb, grøn vindstrøm, installation og montering af varmepumpen, al service også det obligatoriske årlige eftersyn, optimering af driften. Går pumpen i stykker, så får vi den repareret lynhurtigt eller udskiftet uden ekstra beregning for dig. 100 % tryghed og driftssikkerhed for dig. Der er ingen uforudsete udgifter. Dog er du selvfølgelig selv ansvarlig for radiatorer og gulvvarme i dit hus.
Ja, og du får en introduktion til, hvordan du kan gøre det. Der er en brugervenlig app, hvor du selv nemt kan justere op og ned og ellers ringer du bare. Er du på ferie, kan du således sørge for, at huset er varmt igen, når du kommer hjem med et klik i app’en.
Rekorden er en halv dag, men gennemsnittet ligger mellem 1-2 dage. Vi gør, hvad vi kan for, at I ikke skal undvære varme så længe.
Det er gratis og uforpligtende og det gælder også det efterfølgende hjemmebesøg, hvor vi gennemgår boligen sammen (radiatorstand, isoleringsgrad, forbrug og behov). Du har flere muligheder for at få et tilbud. For det første så kan du bestille et tilbud her fra nærvarme.dk – udfyld formularen, så kontakter vi dig. Skriv gerne, hvornår det passer dig bedst. Du kan også skrive en e-mail til naervarme@naervarme.dk eller ringe til os på 70 22 12 14. Vi kontakter dig hurtigst muligt, men ring, hvis du oplever, at der går for lang tid.
Ja, du får adgang til en meget nem og brugervenligt app, hvor du fx også før hjemrejsen fra en ferie, kan skrue op, så der er varmt når du kommer hjem. Du får selvfølgelig en introduktion af appen.
Det ser vi helst. De giver dig en række fordele. Effektiviteten og dermed i sidste ende prisen for varmeforbruget, kan vi være med til at optimere, ved at justere og informere om uregelmæssigheder og bedre indstillinger. Derudover så monitorerer vi om bakterieneutraliseringen kører som den skal. Opstår der driftsproblemer, så kan vi ofte løse det centralt eller få sendt en VVS- eller elinstallatør hurtigt ud og reparere luft til vand varmepumpen (uden udgift for dig).
Det gør vi, såfremt varmepumpen fx er slidt op eller i stykker. Vi betaler uden beregning for dig en ny varmepumpe eller reparation af varmepumpen.
Hvis du bestiller et tilbud, så afklarer vi i første omgang over telefonen eller aftaler, at vi sender en teknisk rådgiver ud og taler om jeres nuværende varmeløsning og jeres behov. Det er en del af det gratis og uforpligtende tilbud.
Har du valgt et abonnement, hvor el-forbrug til varmepumpen er en del af abonnementet, så sørger vi for, at købe grøn strøm fra danske vindmøller svarende til dit forbrug (oprindelsesbeviser). Vi benytter alle sammen samme kabler, så det er måden, man kan sikre det på.

Ja! Hvis temperaturen kommer ned under minus 7 grader, hjælper en indbygget elpatron med at holde temperaturen i din bolig.

Så ringer du bare på servicetelefonnummeret 70 22 23 12, så kommer der hurtigt en fagmand og reparerer luft til vand varmepumpen. Nummeret står også på varmepumpen.

Du kan også tjekke brugervejledningen her (PDF-format):
Nærvarme_Vejledning_varmepumper

Nej, det sørger vi for og det er inkluderet i abonnementet.

For at kondensvandet fra varmepumpen kan løbe væk, så kan du med fordel lave en faskine nemt. Vi beskriver og illustrerer, hvordan du gør her. Faskine til varmepumpe.