Er Skrotnings-ordningen den bedste ordning, når man vil have en varmepumpe på abonnement?

Det korte svar er “nej”. Læs, hvorfor her.

indkøber varmepumper

Vælg som over 1.000 andre kunder med varmepumpe på abonnement

Økonomien og friheden er bedre, når du vælger Nærvarme Danmarks mest populære abonnementsløsning, hvor du selv afregner el til din varmepumpe, og får reduceret elafgift m.m.

Vi har begge produkter, men ingen af vores mere end 1.000 kunder har valgt at benytte Skrotningsordningen. Læs, hvorfor det forholder sig sådan her.

Med Skrotningsordningen får du flere omkostninger over 10 år, end du får i tilskud via ordningen

Der er flere krav til installationen, hvilket gør den meget dyrere. Det skyldes, at der skal afregnes i kWh varme i stedet for kWh el. Det kræver nemlig ekstra afregningsmåler, målertavle, varmemåler og installation af disse. Derudover er der et løbende abonnement på elmåler og varmemåler. For mange vil tilskuddet være spist op inden de 10 år.

Du går også glip af “Reduceret elafgift”

Når du vælger Nærvarme Danmarks løsning, hvor du selv afregner el, så får du adgang til ordningen “Reduceret elafgift”. Det betyder, at du får rabat på husstandens samlede elforbrug. Du får ca. 1,11 kr. i rabat pr. kWh el, du bruger samlet set over 4.000 kWh/år. Det gælder også, hvis du fx har eller planlægger at få en el- eller hybridbil med hjemmeoplader.

Hvorfor bliver det dyrere?

Som nævnt skal du afregne i kWh varme for at få Skrotningsordningstilskuddet. Det medfører følgende ekstra installationsdele, installationer og årlig service af disse:

 

  • Kamstrup (varmemåler
  • Elmåler (afregningsmåler til el)
  • Installation af målere
  • Årlig service af målere

 

De ekstra omkostninger fjerner incitamentet til at benytte Skrotningsordningen, og tilskuddet på 15.000 – 25.000 kr., når man ser på det over en 10årig periode.

Regnestykket i runde tal over de første 10 år

Omkostning
Pris inkl. moms
Ekstra afregningsmåler
2.250,-
Målertavle
2.250,-
Køb af varmemåler
1.250,-
Installation (udvendigt)
5.000,-
Abonnement til elmåler 875 kr./år
8.750,-
Abonnement til varmemåler 750 kr./år
7.500,-
I alt ekstraomkostninger over 10 år
27.000,-

(Med et tilskud på 15.000 – 25.000 kr. dækker det ikke ekstraomkostningerne)

 

Samtidigt går du glip af en attraktiv ordning år efter år

Udover de fordyrende ekstraomkostninger, så går du også glip af en besparelse på husstandens øvrige elforbrug, da du ikke må få “reduceret elafgift”. Det vil sige, at du går glip af ca. 1,11 kr. i “rabat” for hver kWh husstanden bruger over 4.000 kWh/år. Vel at mærke år efter år.

Typisk følger der også en lang bindingsperiode med i stedet for de 6 måneder, der er på Nærvarme Danmarks abonnementsløsning, hvor du afregner el selv og derfor ikke har brug for ekstra målere. Du er heller ikke bundet af et specifikt elselskab.

Derudover er der ofte fastlagt et minimumsforbrug som du som minimum skal betale for selvom du har sparet på varmen hele året.

 

Derfor anbefaler vi sjældent (ikke) vores kunder at vælge Skrotningsordningen, selvom vi er leverandør af løsningen.

Det er simpelthen et bedre tilbud for vores kunder, at de vælger vores primære abonnementsmodel, hvor man selv afregner el, får reduceret elafgift og ikke er bundet til aftalen så længe, hvis man ikke er tilfreds med den service og det produkt vi leverer.