Udskift naturgasfyret med en varmepumpe på abonnement

Naturgasprisen er steget kraftigt de seneste år og gas skal udfases. 

Nyhed: Spar de ca. 8.000 kr. på afkobling af gasnettet fra 3. januar 2023, hvor puljen genåbner.

Naturgasfyr udfases og varmepumper fremhæves som en af løsningerne i klimaaftalen. Et ‘typisk’ hus opvarmet med naturgas udleder 3.800 kg. CO2 årligt. En varmepumpe udleder kun omkring 1.800 kg. Vi har gjort det nemt at skifte gasfyret ud med en varmepumpe.

Luft til vand varmepumper til kommune og institutioner
Naturgasfyr udskiftet med en varmepumpe
Hver gang et naturgasfyr udskiftes, betyder det ca. 30.000 kg. mindre CO2-udledning over varmepumpens forventede levetid på 15 år.

Naturgasfyr kontra varmepumpe

Folketinget har indgået en klimaaftale om, at naturgas skal udfases. Derfor vil der typisk ske det, at afgifter og skatter øges på det, de ikke ønsker – naturgas – og sænkes på det de ønsker. Det er allerede besluttet, at prisen for el til varmepumper falder markant fra årsskiftet, og der forhandles om et tilskud til varmepumper.

Står du overfor at skulle udskifte naturgasfyret, så vil en varmepumpe være oplagt som en klimavenlig og tidssvarende varmeløsning.

Med ordningen fra Nærvarme Danmark slipper du for en investering på op til 130.000 kr. Det koster kun 7.500 i opstart. Du slipper også for alt arbejde med at holde boligen varm.

Vi klarer alt indkøb, installation, service, drift og reparationer (ekskl. dit eksisterende radiator-/gulvvarmeanlæg). Vi sætter også en ny varmepumpe op, når den bliver slidt op en dag. Der er ingen uforudsete omkostninger. Prisen på el til varmepumpen falder. Boligen bliver mere attraktiv for boligkøbere. De nye tilskudsordninger – tilskud til varmepumper – Den nye skrotningsordning, bygningspulje og lav elafgift på strøm til varmepumpen gør det mere attraktivt at udskifte gasfyret med en luft til vand varmepumpe.

Du kan nøjes med at skrue lidt op og ned for temperaturen på en nem app, der medfølger. Det er helt enkelt. Du skal selv afbestille din naturgas og få den afblændet (ca. 8.500 kr.). Tilskudsmulighed til dette genåbner 3. januar 2023 – læs mere herunder.

Tilskud til afkobling af gas. Spar 8.000 kr.

Fra 7. april 2021 kan du spare de ca. 8.000 kr. det koster at blive koblet af gasnettet (også kaldet gebyr på frakobling, en afkobling eller afblænding af gassen m.m.). Så længe puljen er åben (åbner igen 3. januar 2023).

Der er to krav, der skal være opfyldt:

  1. Dit årlige forbrug er 100-6.000 m3 gas.
  2. Der er ikke et firma CVR.-nr med en årlig omsætning på 50.000 kr. eller mere på adressen.

Derudover skal der være penge tilbage i puljen.

Du får besked, hvis du ikke kan blive afkoblet fra gasnettet gratis, så du kan nå at fortryde, hvis det er afgørende for om du vil skifte til en luft til vand varmepumpe i stedet for.

Bemærk, at hvis du også skal have tilskud til varmepumpen, så skal du vente med at opsige gassen til du ved om du får tilskud.

Sådan gør du:

  • Fra den 7. april 2021 kan du opsige din gasforsyning hos Evida. Det kommer til at foregå digitalt på Mit Evida.
  • Her tjekkes det automatisk, om de overordnede kriterier overholdes, men det er dit ansvar at sikre, at du overholder ovenstående regler vedrørende CVR-numre.
  • Hvis du opfylder kriterierne, og der er penge tilbage i puljen, bliver afkoblingen af din gasledning gratis for dig. Det bliver du informeret om med det samme.
  • Hvis ikke du opfylder kriterierne, og/eller der ikke er flere penge tilbage i puljen, vil afkoblingen af din gasledning koste et gebyr

Bemærk

Afkobling bør ikke ske, før anden opvarmning er installeret, indmelding til afkobling bør således først ske, når anden opvarmning er installeret, eller man ved, hvornår den nye opvarmningsform vil være installeret. Afkobling kan maksimalt bestilles frem til årets udgang.

Tilskud på ca. 8.000 kr. til afkobling.

Mange fordele for dig

Varm bolig og varmt vand

Vi garanterer, at anlægget bliver dimensioneret korrekt, så du får en varm bolig og varmt brugsvand.

Korrekt dimensionering

Kunder kan opleve, at de har fået tilbud på en 12 kW, og vi siger, at de skal bruge 9 kW. Det er dyrt, hvis varmepumpen overdimensioneres.

Boligen stiger i værdi

En varmepumpe er tidsvarende, klimavenlig og nem. Især på abonnement. Det gør din bolig mere attraktiv ved et boligsalg.

Intet arbejde for dig

Du slipper for alt arbejdet med at holde boligen varm. Det klarer vi. Du kan bruge en nem app til at justere lidt på temperaturen.

Slip for gas i dit hjem

Naturgasfyr forurener mere end dobbelt så meget som en luft til vand varmepumpe ifølge Energistyrelsen. Mange bryder sig heller ikke om tanken om, at man har gas i sit hjem.

Godt for klimaet

Varmepumper fremhæves som løsningen i klimaftalen sammen med fjernvarme. Varmen til varmepumpen kan hives ud af luften selvom, der er minus grader.

Prisen på el falder

Stor reduktion i el-afgiften på el til varmepumper fra januar 2021.

Ingen risiko og uforudsete omkostninger

Vi tager investeringen, risikoen og alt arbejdet. Reparerer eller sætter en ny varmepumpe op. Der er ingen uforudsete omkostninger for dig. Det ligger i abonnementet.

Strøm fra vindmøller til luft til vand varmepumper

Få en stor
besparelse på el
med en varmepumpe

Når du skifter gasfyret ud med en varmepumpe, får du adgang til markant billigere el – og det er ikke kun til luft til vand varmepumpen.

Alt dit elforbrug over 4.000 kWh bliver ca. 0,95 kr. billigere. Både til varmepumpen og alt andet. Det gælder også, hvis du får en elbil. Det kan betyde er rigtig stor besparelse. Samtidigt gør du noget godt for klimaet.

Ønsker du en endnu grønnere løsning? Få vindstrøm for kun 2,5 øre ekstra pr kWh

Varmepumpen er klimavenlig og husstandens CO2-udledning falder meget med en varmepumpe. Du kan dog nemt og billigt gøre endnu mere for klimaet.

Det koster kun 2,5 øre ekstra pr kWh. For mange husstande vil det kun være ca. 75-100 kr. mere om året.

Energiselskabet SEF står bag Nærvarme Danmark og indkøber oprindelsesgarantier svarende til den mængde el som husstanden bruger. På den måde er I med til at fremme vindstrøm fremfor de mere forurenende kilder til strøm.

Cases

Klik på de enkelte cases og læs mere om, hvordan brugerne vurderer Nærvarme Danmark og luft til vand varmepumper på abonnement. 

Vind 7.500 kr. ved at fortælle andre om Nærvarme Danmark

Flere og flere fortæller, at de fik os anbefalet. 1.000 tak! Det er vi rigtig glade for.

Det vil vi fremover belønne med et lod i lodtrækningen om 7.500 kr., som svarer til vores lave opstartspris.

 

Læs mere og deltag her.