Luft til vand varmepumpe størrelse

Er du i tvivl om hvilken luft til vand varmepumpe størrelse, du skal vælge? Når du skal vælge en luft til vand varmepumpe er det vigtigt, at du finder en pumpe i en størrelse, der passer til dit hus. Der er nemlig en afgørende forskel på, hvor effektiv pumpen er, alt efter om den er for stor, for lille, eller passer perfekt til dit hjem. 

Læs med her og find ud af, hvorfor det er så vigtigt at finde den rette størrelse på din luft til vand varmepumpe, og hvordan du sørger for, at du finder den varmepumpe, der passer bedst til dit behov. 

Luft til vand varmepumpestørrelse

Derfor er det vigtigt at finde den rette varmepumpe størrelse

Når du er på udkig efter en luft til vand varmepumpe, skal du sikre dig, at den hverken er for stor eller for lille. Hvis pumpen er for stor eller for lille vil den i begge tilfælde ikke være lige så energieffektiv, som hvis den passer perfekt til din husstands behov. 

Hvis pumpen er for lille, kan den ikke opvarme hele dit hus, og du vil derfor blive nødt til at supplere varmepumpen med andre opvarmningsmetoder. Du opnår derfor ikke den energi- og CO2-mæssige besparelse, som hvis du havde en varmepumpe i en passende størrelse.

Hvis varmepumpen derimod er for stor, vil den være dyrere end nødvendigt. Den vil både være dyrere i indkøb, og samtidig vil den også være dyrere i drift. Desuden vil varmepumpen ofte kunne stoppe og starte igen, i stedet for at køre mere kontinuerligt, hvis dens effekt overstiger husets behov. Det medfører øget slid på pumpen og dermed kortere levetid. 

Beregn størrelsen på din varmepumpe

Det er en god idé at beregne størrelsen på din luft til vand varmepumpe, som passer til netop dit hus, så du samtidig kan få en fornemmelse af, hvor store økonomiske og miljømæssige besparelser, du kan gøre. 


Hvis du indtaster dit årsforbrug på din nuværende varmekilde, finder vi en varmepumpe, der passer til dit behov. Vores installatører vil også vurdere, hvordan dit hus er isoleret for at finde en pumpe, der er idéel til dit hjem. Derefter vil vi stå for at finde den rette pumpe, installere den og vedligeholde den. 

Hvis du gerne vil have de bedste forudsætninger for at finde en luft til vand varmepumpe, der passer til dit behov, skal du have nogle informationer klar, når du taler med en ekspert. 

Størrelsen på din bolig er afgørende, når du skal finde en passende luft til vand varmepumpe. Her skal du kun medtage de kvadratmeter, der er beboet, og som skal opvarmes. Dernæst er det vigtigt at vide, hvor godt din bolig er isoleret. Jo bedre isoleret, desto mindre en varmepumpe har du behov for. Slutteligt er det en god idé at vide hvor meget varmt vand, I bruger i husstanden. Da luft til vand varmepumpen også opvarmer brugsvand, skal dette også medtages i beregningen, når du skal finde en luft til vand varmepumpe, der passer dit behov.

Beregn din pris på en luft til vand varmepumpe her

Vind 7.500 kr. ved at fortælle andre om Nærvarme Danmark

Flere og flere fortæller, at de fik os anbefalet. 1.000 tak! Det er vi rigtig glade for.

Det vil vi fremover belønne med et lod i lodtrækningen om 7.500 kr., som svarer til vores lave opstartspris.

 

Læs mere og deltag her.