Tilskud til varmepumper

 

Læs om du kan få tilskud til varmepumpen og om alle tilskud er en fordel for dig, når du skal have udskiftet dit oliefyr, naturgasfyr og træpillefyr.

Hos Nærvarme Danmark kan du tegne et abonnement på en varmepumpe med en prisvenlig opstart på bare 7.500 kroner. Det er i forvejen billigt.

Naturgasfyr udfases og en luft til vand varmepumpe er et af de bedste bud på en billigere om mere klimavenlig varmekilde.

reduceret din elafgift og spar på husstandens elforbrug over 4.000 kWh

Når du får installeret en luft til vand varmepumpe, kan du få en god besparelse på el. Det kan forløbe på flere forskellige måder. Lad os fx sige, at du vælger et abonnement, hvor du selv afregner el til din varmepumpe. Her kan du spare omkring 0,95 kr. per kWh på husstandens elforbrug, efter forbruget overstiger 4.000 kWh.

OBS fra 1. januar 2023 til 1. juli 2023 er der grundet energikrisen indført at elafgiften i perioden er 1 øre inkl. moms.

På denne måde kan du ende med at spare mange tusind kroner årligt på den reducerede elafgift. Hvis du går og drømmer om en elbil, kan det også være en super mulighed. Du kan benytte vores online beregner til at blive klogere på, præcis hvor meget du kan spare på el.

Alternativt kan du vælge et abonnement med en ekstra elmåler. Her kan du nøjes med at betale den laveste elafgift fra første kWh, på den strøm varmepumpen bruger. Hvis dit elforbrug er lavt, kan det være en rigtig god mulighed for at spare nogle penge på elektricitet. 

Nærvarme er varmepumpe på abonnement.
Bygningspuljen ved køb af komplet varmepumpeinstallation

Energitilskud til varmepumpe via varmepuljen

Varmepumpepuljen (tidligere Bygningspuljen) yder tilskud til private husstande, der anskaffer en varmepumpe – enten en luft til vand varmepumpe eller et jordvarmeanlæg. Du søger om tilskuddet hos Energistyrelsen, og du kan benytte det i forbindelse med egenbetaling af din varmepumpe.

Det er slet ikke udelukket, at et luft til vand varmepumpe tilskud kan komme på tale i forbindelse med, at du selv køber din varmepumpe hos Nærvarme Danmark. Det kan eksempelvis ske, når dit gamle oliefyr skal skrottes, eller når du skal af med dit naturgas- eller træpillefyr.

Værd at vide om dette tilskud til varmepumper:

 •     For at få tilskuddet skal du selv investere i en luft til vand varmepumpe, og installationen kan godt komme op på 130.000 kroner.
 •     Den første pulje opstod i 2021 og bestod af hele 250 millioner kroner. Fra 2023 – 2026 er der afsat ca. 440 millioner til udskiftning af gamle fyr til varmepumper.
 •     Kan bruges til købsløsninger af varmepumper
 •     Tilskuddet målretter sig mod energibesparelser i boliger. Du skal selv søge om energitilskuddet hos Energistyrelsen. Læs mere og hold dig klar på deres side her.

Hvem kan få tilskud:

 • Du har oliefyr, naturgasfyr eller træpillefyr.
 • Du bor i et område, der ikke er besluttet udlagt til fjernvarme.
 • Du bor i en bygning, der i BBR er registreret som helårsbeboelse.

Ca. 70% af nedenstående beløb, der erstatter Bygningspuljen går til varmepumper i varmepumpepuljen:

 • 2023: 320 mio. kr. / 224 mio. kr. i tilskud til varmepumper
 • 2024: 315 mio. kr. / 220 mio. kr. til tilskud til varmepumper
 • 2025: 230 mio. kr. / 161 mio. kr. i tilskud til varmepumper
 • 2026: 200 mio. kr. / 140 mio. kr. i tilskud til varmepumper

Læs mere om varmepumpepuljen her.

 

Installation:

Køber du installationen med en Fuld Serviceaftale, så er reparationer, årligt serviceeftersyn, kørsel, reservedele, vagttelefon m.m.

Køber du den derimod uden serviceaftale, så sørger du selv for det årlige lovpligtige serviceeftersyn, reparationer efter garantiudløb og har kun forhandlerens garanti.

Få tilskud til varmepumper med skrotningsordningen

Vi anbefaler sjældent Skrotningsordningen -læs hvorfor her under “skrotningsordningen“. 

Skrotningsordningen er et tilskud til luft til vand varmepumper på abonnement, og du kan gøre brug af ordningen I forbindelse med “skrotning” af dit udtjente oliefyr eller naturgasfyr. Du kan faktisk få helt op til 25.000 kroner, hvis du tegner et abonnement på luft til vand varmepumpe ved hjælp af skrotningsordningen. Der er dog nogle ting, der gør, at det ikke altid er en fordel at gøre brug af dette tilskud til varmepumper.

5 ting du skal være opmærksom på:

 1. Nærvarme Danmark anbefaler ikke så ofte skrotningsordningen, og det er der flere grunde til.
 2. Blandt andet kræver ordningen, at du installerer en ekstra el-måler, samt afregner på kWh varme fremfor el. Det betyder, at installationen af luft til vand varmepumpen bliver dyrere.
 3. Du risikerer også at misse den reducerede elafgift.
 4. Der kan dog være tilfælde, hvor skrotningsordningen giver rigtig god mening for dig. Tag fat i os, så finder vi ud af det i fællesskab!
 5. Nærvarme Danmark er forhåndsgodkendt af Energistyrelsen, hvilken betyder, at vi er i stand til at tilbyde skrotningsordningen til vores kunder.

Hvem kan få tilskud:

 • Du har olie- eller gasfyr
 • Du bor i et område, der ikke er besluttet udlagt til fjernvarme.
 • Du bor i en bygning, der i BBR er registreret som helårsbeboelse, sommerhus, fritidshus eller helårshus med liberalt erhverv.

Hvor meget kan du få i tilskud?

 • Op til 45% af udgifterne til varmepumpen (max 25.000 kr.).
  • Ved skrotning af oliefyr skal der fratrækkes 3.500 kr. før man udregner de 45%.
  • Ved skrotning af gasfyr skal der fratrækkes 5.000 kr. før man udregner de 45%.
 • Tilskuddet skal anvendes som engangsbetaling til nedbringelse af det månedlige abonnement.


Bemærk!

 • Øget installationstid på grund af bestilling af måler til installationen (fx op til 20 uger på Sjælland).
 • Forhøjet installationspris grundet ekstra målere.
 • Der er ikke mulighed for reduceret elafgift udover indirekte til varmepumpen. Kun for den del, der ligger over 4.000 kWh og der ses bort fra varmepumpens elforbrug.
 • Du kan ikke bruge solcellestrøm til varmepumpen, grundet den ekstra el-afregningsmåler.

Vi hjælper dig gerne med at finde den løsning, der giver dig den bedste løsning alt i alt.

Skrotningsordningen
Tilskud til luft til vand varmepumper på abonnement.
Ny afkoblings-ordning træder i kraft
Få tilskud til afkobling af gassen fra onsdag d. 10 maj 2023.

Gratis afkobling fra gasnettet (spar 8.000 kr.).

Sidste nyt om afkoblingsordningen for gasfyr:

Afkoblingsordningen åbnede for ny pulje onsdag den 10. maj kl. 10

Du skal selv opsige din gasforsyning på Mit Evida, og du får besked med det samme, om du er omfattet af Afkoblingsordningen.

Regeringen har udmeldt, at der skal ske en udfasning af naturgasfyr. Det betyder, at du kan få glæde af et favorabelt tilskud når du vælger at udskifte dit gasfyr til en luft til vand varmepumpe. I dag kan du nemlig blive koblet af dit gasnet, enten helt gratis eller til et mindre gebyr.

Det plejede ellers at koste i omegnen af 8.000 kroner, og derudover skulle der også investeres i en ny varmekilde. Derfor er det en stor fordel, at du kan blive koblet af ganske gratis eller i det mindste med et tilskud.

3 facts om dette varmepumpe-tilskud:

 1. Du kan gøre brug af den gratis afkobling af naturgas, hvis dit årlige forbrug ligger på mellem 100 og 6.000 m3 gas.
 2. Du må ikke have et CVR-nummer på adressen, hvor den årlige omsætning overstiger 50.000 kroner.
 3. Afkoblingstilskuddet kræver, at der er penge tilbage i puljen. Hvis der ikke er det – eller hvis du ikke opfylder kriterierne – koster det et gebyr at koble dig af gasledningen.

Bemærk, at hvis du også skal have tilskud til varmepumpen, så skal du vente med at opsige gassen til du ved om du får tilskud.

Sådan gør du:

 • Du søger digitalt på Mit Evida.
 • Her tjekkes det automatisk, om de overordnede kriterier overholdes, men det er dit ansvar at sikre, at du overholder ovenstående regler vedrørende CVR-numre.
 • Hvis du opfylder kriterierne, og der er penge tilbage i puljen, bliver afkoblingen af din gasledning gratis for dig. Det bliver du informeret om med det samme.
 • Hvis ikke du opfylder kriterierne, og/eller der ikke er flere penge tilbage i puljen, vil afkoblingen af din gasledning koste et gebyr

 

Bemærk

Tilmelding til afkobling bør først ske, når anden opvarmning er installeret, eller man ved, hvornår den nye opvarmningsform vil være installeret. Afkobling kan maksimalt bestilles frem til årets udgang. 

Er du i tvivl om mulige varmepumpetilskud? Kontakt Nærvarme Danmark!

Vi håber, at du har fået en bedre idé om, hvilke gode tilskud til varmepumper, der findes derude. Det er altid rart at kunne spare, især når det gælder større ting som en varmekilde. Vi vil hellere end gerne rådgive og vejlede dig, hvis du måtte have nogle spørgsmål til varmepumper-tilskud.

Vi kan selvfølgelig også svare på andre spørgsmål, der vedrører luft til vand varmepumper, og varmekilder generelt. Er du på udkig efter et prisvenligt tilbud på abonnement, har vi nogle meget favorable løsninger til dig. Sammen kan vi så finde ud af, hvordan du får de bedste varmepumpe-tilskud i hus!

Vind 7.500 kr. ved at fortælle andre om Nærvarme Danmark

Flere og flere fortæller, at de fik os anbefalet. 1.000 tak! Det er vi rigtig glade for.

Det vil vi fremover belønne med et lod i lodtrækningen om 7.500 kr., som svarer til vores lave opstartspris.

 

Læs mere og deltag her.