Sådan kan du få en lavere regning på el til varmepumpen

3 måder at bruge mindre strøm til varmepumpen

Såfremt dit varmepumpeabonnement er inklusiv el-forbrug, så har du mulighed for at optimere dit forbrug, så abonnementet falder efterfølgende år. Vi justerer nemlig den variable del af abonnementet hvert år med, hvordan de faktiske udgifter til varmepumpens el-forbrug har været. Kun såfremt der har været en ændring på mere end plus minus fem procent.

Hvis du køber el til varmepumpen fra anden leverandør, skal du selv sørge for, at indberette og informere, så du opnår besparelsen på ca. 0,95 kr. pr. kWh ved forbrug over 4.000 kWh (er el inkluderet får du allerede gevinsten fra første kWh som varmepumpen bruger og selvom dit forbrug er under 4.000 kWh.

Uanset om du har valgt abonnement med eller uden el-forbrug, så kan du gøre varmepumpen mere effektiv til gavn for din pengepung og miljøet.

Sådan kan du sænke din regning til strøm til varmepumpen

  1. Hvis du efterisolerer eller på anden måde energirenoverer din bolig, så vil det afspejle sig i dit elforbrug til varmepumpen.
  1. Du skal indstille dine termostater på radiatorerne anderledes end du måske har været vant til med dit oliefyr, naturgasfyr eller træpillefyr, når du har en luft til vand varmepumpe.

Din luft til vand varmepumpe er mest effektiv med den lavest mulige temperatur, hvor du opnår den ønskede varme, og det kan forlænge varmepumpens levetid. Det kræver, at der bliver cirkuleret mere vand igennem radiatorerne. Derfor skal du – modsat fx oliefyret – åbne helt op for alle termostater i boligen.

Dernæst indstiller vi varmekurven på din varmepumpe, så du opnår den ønskede temperatur i det primære opholdsrum – fx stuen. Herefter justerer du de øvrige termostater ned igen til det niveau, I ønsker. Mange ønsker fx en lavere temperatur i soveværelset, og skruer derfor termostaten ned i det rum. Ønsker man mere varme generelt på et tidspunkt skal varmekurven justeres op.

  1. Vær opmærksom på om jeres vaner ændrer sig. Mange nyder letheden ved en varmepumpe på abonnement og det bedre indeklima, som mange oplever med løsningen. Det resulterer nogle gange i en mere eller mindre ubevidst ændring af ens vaner. Fx at der skrues lidt ekstra op for varmen eller tages længere bade. Hvis du holder lidt øje med det fænomen, så undgår du en stigning i elforbruget, som kunne være undgået.
Gør varmepumpedriften mere effektiv og spar penge og udled mindre CO2

Vind 7.500 kr. ved at fortælle andre om Nærvarme Danmark

Flere og flere fortæller, at de fik os anbefalet. 1.000 tak! Det er vi rigtig glade for.

Det vil vi fremover belønne med et lod i lodtrækningen om 7.500 kr., som svarer til vores lave opstartspris.

 

Læs mere og deltag her.