Skift over til en varmepumpe og spar 9.675.000 vingummibamser

Ikke alene kan du opnå store økonomiske besparelser ved at skifte fra naturgas til en varmepumpe – du opnår også en stor CO2-besparelse. Med Nærvarme Danmarks CO2-beregner, kan du få konverteret din miljøbesparelse til helt almindelige hverdagsting.

Hvor meget CO2 sparer du egentlig ved at skifte til en varmepumpe?

Når man skifter et oliefyr ud med en luft til vand varmepumpe, sparer man klimaet for ca. 60.000 kg. CO2 set over varmepumpens forventet levetid på 15 år ifølge Energistyrelsens tal for varmekilders udledning af CO2.

Varmepumperne er således med til at skubbe gang i den grønne omstilling, ved at tilbyde en mere klimavenlig varmeløsning til eksempelvis oliefyr og gasfyr. 

Men hvor meget man bidrager til den grønne omstilling med et skift til en varmepumpe, kan være svært at forholde sig til ud fra sådanne tal. Derfor har Nærvarme Danmark gjort det langt mere relaterbart med deres nye CO2-beregner.

Omregn CO2-besparelser til skøre hverdagsting

Med deres nye CO2-beregner, kan du se din miljøbesparelse blive konverteret til helt almindelige og nogle lidt skøre hverdagsting, når du skifter dit gamle fyr ud med en varmepumpe. 

”Du sparer klimaet for omkring 3.600 kg. CO2-udledning om året. Det er da de færreste, der kan relatere til det. Derfor har vi konverteret det til skøre hverdagsting”, udtaler Per Wulff Petersen fra Nærvarme Danmark A/S, ”Det er nemmere for de fleste at relatere deres CO2-besparelse til hverdagsting – og måske mere tankevækkende”.

Med deres CO2-beregner kan din miljøbesparelse eksempelvis gøres op i restaurantbesøg, bilture eller endda vingummibamser. 

Hvis du eksempelvis har et oliefyr, der bruger omtrent 2400 liter olie årligt i husstanden, så svarer det til en miljøgevinst på ca. 58.050 kg CO2. Dette tal kan konverteres, så det svarer til, at du får en besparelse på 9.675.000 vingummibamser henover varmepumpens levetid på ca. 15 år.

Du kan også prøve den nye varmepumpe beregner, hvor du kan se, hvor meget det koster at skifte til en varmepumpe på abonnement eller på en købsløsning samt forventet elforbrug pr. år og co2-besparelsen.

Klimabelastning varmekilde

Vind 7.500 kr. ved at fortælle andre om Nærvarme Danmark

Flere og flere fortæller, at de fik os anbefalet. 1.000 tak! Det er vi rigtig glade for.

Det vil vi fremover belønne med et lod i lodtrækningen om 7.500 kr., som svarer til vores lave opstartspris.

 

Læs mere og deltag her.